top of page

Sinustakin Wellness tradenomi?

Blogikirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä kouluni Savonian ammattikorkeakoulun kanssa.

Opiskelen parhaillaan Wellness tradenomiksi kolmatta vuotta. Aloitin opintoni monimuotototeutuksena vuonna 2018, vuosi sen jälkeen kun koko koulutuslinja starttasi ensimmäistä kertaa. Aivan uunituoreesta koulutuksesta on siis kyse! Jos hyvinvointiala ja liiketalous kiinnostavat, niin jää lukemaan!SPOILER ALERT: Lue tämä postaus loppuun asti, nimittäin siellä paljastan parhaat vinkit Wellness tradenomin pääsykokeessa onnistumiseen!Saan teiltä usein kysymyksiä Instagramini profiiliini @mirkahelander Wellness tradenomin koulutuksestani ja tutkinto-ohjelmasta, joten seuraavaksi pääset lukemaan vastaukseni yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin!Miten Wellness tradenomi eroaa tavallisesta tradenomin tutkinnosta?


Wellness tradenomin opinnot eroaa tradenomin opinnoista sillä, että meillä on fokus hyvinvointialaan eli meidän perusopintoihin kuuluu wellnessin ja wellness liiketoiminnan opiskelu sekä myös meille opetetaan wellness kuluttajien käyttäytymisestä ja niin edelleen!


Wellness tradenomeilla on myös enemmän vapaasti valittavia opintoja eli voidaan erikoistua myös muihin aiheisiin syvemmin, kun vapaita kursseja on enemmän! 😍
Millaisiin työtehtäviin Wellness tradenomi voi työllistyä tutkinnon jälkeen?


Haluan ajatella että wellness tradenomeille vain taivas on rajana, sillä tästä koulutuksesta saat avaimet mihin tahansa liiketalouden työtehtävään ja näin ollen voit työllistyä oikeastaan mihin tahansa haluat!


Koulutus on uunituore ja olet sen puolesta erottuvat tekijä työmarkkinoilla! Voit työskennellä mm:

 • Yrittäjänä

 • Markkinoinnin parissa

 • Henkilöstöhallinnon tehtävissä

 • Työhyvinvoinnin saralla

 • Ja niin edelleen!


Katso kuvaa alta ja näet millaisiin työtehtäviin wellness tradenomina voit työllistyä!Miksi valitsin Wellness tradenomin tutkinnon?


Valintaan oli kaksi selkeää syytä:

 1. Tutkinto on uunituore ja uniikki, sillä se on alkanut vuonna 2017 eikä sitä voi opiskella missään muualla!

 2. Rakastuin ensi silmäyksellä monimuoto-opiskeluun kun tajusin että voin opiskella mistä vain! Ensin opiskelin Kuopion kouluuni etänä Oulusta, jonka jälkeen lähdin opiskelemaan Espanjan auringon alle, sillä monimuoto-opiskelussa opiskelu onnistui mistä vain!Onko Wellness tradenomin tutkintoon pääsykoetta?


Kyllä on! Pääsykokeena on viiden opintopisteen valintakurssi, joka suoritetaan itsenäisesti noin yhden kuukauden aikana. Tykkäsin itse tästä valintakoejärjestelmästä, sillä siinä ei mitata vain yhdessä kokeessa onnistumista, vaan pääset testaamaan etäopintoja samalla tavalla kuin ne toteutetaan tutkinnossa! Näin pääset kokeilemaan sopiiko etäopiskelu sinulle jo pääsykokeen aikana!


Tämän postauksen lopussa saat vinkit pääsykokeessa onnistumiseen!👉🏽 Tein opinnoistani myös ytimekkään alle 9 minuutin videon, jossa kuulet kaikki tärkeimmät asiat koulutuksesta!

👉🏽 Kurkkaa video ja pistä peukkua ylös jos tykkäsit videosta 💛:


Seuraavaksi päästään sen "the kuuman perunan" pariin eli aiheenamme on

Wellness tradenomin pääsykoe!


Jos olet hakenut mukaan Wellness tradenomin tutkintoon niin nyt korvat hörölle ja silmät valppaaksi, nimittäin nyt saat vinkit tutkinnon pääsykokeessa / valintakokeessa onnistumiseen!Millainen on wellness tradenomin tutkintoon hakevien pääsykoe?


Pääsykokeena on 5 opintopisteen valintakurssi, joka suoritetaan Moodlen verkko-oppimisympäristössä. Valintakokeessa pääset testaamaan soveltuuko verkko-opiskelu sinulle, sillä valintakoe on samankaltainen kuin oikeat opintomme wellness tradenomin monimuotototeutuksessa!


Vaikka et pääsisikään tällä kertaa opiskelemaan mutta suoritat valintakurssin hyväksytysti, saat kuitenkin itsellesi 5 opintopistettä suoritusmerkinnöillä ammattikorkeakoulusta! Nämä voit hyödyntää tulevaisuuden oppinoissa sekä voit mainita myös työhakemuksessa!
Mitä valintakoe pitää sisällään?


Pääsykokeessa eli valintakurssilla pääset tutustumaan wellnessin käsitteeseen ja kuluttajakäyttäytymiseen sekä wellness-elämäntapaan. Valintakokeessa opit myös wellness-liiketoiminnasta ja elämyksellisyydestä (mitkä oli mun lemppariaiheet tältä valintakurssilta!)


Näiden lisäksi valintakokeessa on matematiikan osio sekä reflektoiva essee, jossa pääset kertomaan itsestästi ja halustasi opiskella wellness liiketoimintaa sekä mielenkiinnostasi hyvinvointialaa kohtaan!


Kokeessa on siis kuusi erilaista osiota, joista viidestä on omat kokeensa ja reflektoiva essee kirjoitetaan aikarajaa vastaan.Millainen matematiikan koe oli?


Matematiikan koe piti muistaakseni sisällään perinteisiä matematiikan laskuja eli prosenttilaskuja, yksikkömuunnoksia, päättelytehtäviä, kuvioita ja ensimmäisen asteen yhtälöitä. Samoin kuin yleisessä ammattikorkeakoulujen pääsykokeessa, matematiikka on hyvin perinteistä laskentaa eli taikatemppuja ei tarvitse tehdä päästäkseen tätä osiota läpi!


Mikäli matematiikka ei ole vahvuutesi, niin varaudu matematiikan osioon jo valmiiksi tutustumalla erilaisiin matematiikan sivustoihin ja videoihin! Itse kertasin matematiikan perusteet Matikkapirkon ja OpetusTV:n sivuilta!Miten valintakokeeseen voi varautua etukäteen?


Aikatauluta opiskelusi! Mikäli haluat tutkinto-opiskelijaksi, se tarkoittaa sitä että sinun on opiskeltava valintakokeen materiaalit huolella. Varaa siis kalenteriisi aikaa opintojen suorittamiseen!


👉🏽 Perinteinen laskukaava opintojen suorittamiseen menee näin: 1 opintopiste = 27 tuntia opiskelua eli 5 opintopisteen kurssiin tulisi opiskella noin 135 tuntia. Jos valintakokeeseen on kuukausi aikaa opiskella, niin viikossa tulisi opiskella 34 tuntia eli 5-6 tuntia opiskelua päivässä (jos sunnuntain haluaa pitää vapaapäivänä)


Jos englanniksi opiskelu tuottaa sinulle haasteita, ala jo nyt lukemaan englannin kielisiä uutisia ja tekstejä, jotta kieli tulisi sinulle tutuksi! Helpotat omaa opiskeluasi, kun englanniksi lukeminen sujuu!


Mieti jo valmiiksi reflektoivaa esseetä varten muutama tärkeä asia, jotka ovat alla. Näin esseen rakenteen miettiminen aikarajaa vastaan sujuu vaivattomammin, kun olet jo päässäsi miettinyt (ja kirjoittanut myös ylös) vastaukset näihin kysymyksiin:

 • Miksi wellness tradenomin koulutus on sinulle hyvä koulutus?

 • Millaista aikaisempaa kokemusta sinulla on hyvinvointialalta tai liiketaloudesta?

 • Miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja haluat siihen mukaan?

 • Mitä hyötyä koulutuksesta on sinulle tulevaisuudessa?Opiskelin keväällä 2018 valintakokeeseen näin:

 1. Asetin opinnoille aikataulun: Ma-la opiskelua ja sunnuntai on vapaapäivä

 2. Kävin läpi kurssin materiaalit ja merkitsin kalenteriin milloin teen minkäkin alueen kokeen

 3. Jätin viimeiseksi esseen teon ja toiseksi viimeiseksi matematiikan osion

 4. Varasin kokeiden tekoon rauhallisen ympäristön, koska koe kesti meillä vain 10 minuuttia ja jokaista kohtaa kohden oli vastausaikaa vain 30 sekuntia

 5. Tein opiskelemistani asioista muistiinpanot, jotka kertasin aina ennen kokeen tekoa. Nämä muistiinpanot ovat minulla edelleen ja niissä on tärkeää oppia joihin palaan aina aika ajoin!Toivottavasti näistä vinkeistä oli sulle apua wellness tradenomin valintakokeeseen valmistautumisessa!Haluan toivottaa sulle hurjasti tsemppiä valintakokeeseen! YOU CAN DO IT! I believe in you!Mikäli sulla jäi vielä jotakin kysyttävää valintakokeesta tai wellness trdenomin opinnoista, niin laita mulle viestiä Instagramissa @mirkahelander, niin vastaan sun kysymyksiin!


Pääst suoraan Instagramiini painamalla TÄSTÄIhanaa päivää just sulle! Palataan asiaan Instagramissa! 💛


Terkuin,

Mirka

2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
bottom of page