top of page

Näitä 4 asiaa kaipasin Suomesta eniten ulkomailla asuessa

En ollut aikaisemmin käynyt ulkomailla kuin vain lyhyitä ajanjaksoja lomailun merkeissä. Viikon ulkomaan loma taisi olla tuolloin pisin aika, kun olin ollut erossa kotimaastani.


Nyt aikaa kului puolitoista vuotta, jonka aikana kävin vain kahdesti mutkan kotikaupungissani Oulussa sekä ystävän luona Lahdessa.Vaikka rakastin asua ulkomailla, tuijotella palmuja ja käydä Laikan kanssa aamukävelyllä ihastelemassa meren takaa nousevaa aurinkoa, oli Suomessa muutama asia, joita oppi arvostamaan eri tavalla vietettyään ulkomailla pidemmän asumisjakson!


Eikös se jokin viisaus mene niin, että opit arvostamaan jotain vasta sitten kun olet sen menettänyt. Tämä piti ainakin omalla kohdallani osittain paikkansa, sillä Suomessa asuessa näitä asioita piti itsestäänselvyytenä!1. Ulkosuomalainen kaipaa ystäviään ❤️


Suurin kaipuu tuli ystävien kanssa vietettyä yhteistä aikaa kohtaan. Ikävöin viini-iltoja, teehetkiä ja kävelylenkkejä, jolloin sai avautua kaikista maailman murheista ja kertoa hulluimmistakin ideoista työhön ja tulevaisuuteen liittyen.Järjestin viime viikonloppuna luonamme tyttöjen illan, jossa pääsimme pitkästä aikaa kokoontumaan kaikkien vanhojen ja uusien ystävien kesken! Järjestin ohjelmanumeroksi mm. Euroviisuvisan, sillä olenhan iso Euroviisufani ja viisut järjestettiin tänä vuonna kahden vuoden tauon jälkeen, joten aihe oli vieläpä ajankohtainen!


Rakastan järjestää illanistujaisia sekä miettiä erilaisia ohjelmanumeroita, TÄTÄ mulla oli ikävä Espanjassa asuessa! 👉🏽 Ystävien heittäytymistä ohjelmanumeroihin, naurua, huonoja vitsejä ja liiallisesta sokerin syönnistä seurannutta mahakipua! 💛Emme saaneet syötyä kaikkia illanistujaisten herkkuja yhden illan aikana, joten näitä nameja syötiin vielä useita päiviä illanvieton jälkeenkin... 🙈2. Suomen luonto hurmaa vehreydellään 💚


Espanjan Aurinkorannikon kesä on todella kuuma ja kuiva. +40 asteen kesähelteillä ei puissa enää viherrä eikä ruoho kasva, vaan lähes kaikki kasvit (paitsi palmut) palavat ja muuttuvat rusahtaviksi.


Suomessa puolestaan luonto herää eloon ja hurmaa vihreydellään koko kesäkuukausien ajan! Ilma on hapekas, kukat tuoksuvat ja tuuli leikkii hiuksilla. Suomen luonto on upea!Tämä kesä on omistettu Suomen luonnosta nauttimiselle ja luonnon ihastelulle! ☀️

Suomessa asuessa kesän kauneutta piti itsestään selvänä, mutta nyt kun yksi Suomen kaunis kesä jäi välistä, on ihanaa päästä nauttimaan tästä täysin rinnoin!


Kesän suunnitelmani näyttävät hyvin pitkälti tältä: Lähden luontoon, ihastelen luonnon kauneutta, jonka jälkeen laitan silmät kiinni ja nautin luonnon äänistä!3. Fazerin suklaa - jokaisen suomalaisen perustarve 🤎


Olen sitä mieltä, että suomalainen on tottunut liian hyvään! Suomalainen suklaa on nimittäin parasta mitä maailman markkinoilta on saatavilla ja siksi suklaan kaipuu kulkee mukanasi minne tahansa matkaatkin!


Kyllähän Espanjassakin suklaata valmistetaan ja esimerkiksi sveitsiläistä Milkaa löytyi sieltä joka puolelta, mutta eihän se vedä vertoja meidän Fazerille! Vai mitä olet mieltä? 👀Mainitsen tässä vain Fazerin suklaan, mutta salmiakki oli toinen mitä kohtaan muodostui SUURI ikävä ulkomailla asuessa! Onneksi Fazer on yhdistänyt nämä kaksi lemppariainesta (suklaa + salmiakki) moneen suklaalevyyn, joten ensihätään Suomeen tullessa pystyi nauttimaan molempia yhtä aikaa! (puhun sinusta turkinpippuri-maitosuklaa, syntisen hyvää!)4. Suomessa tuotetaan laadukasta lihaa


Kana kuuluu lempiruokiini ja Espanjassa asuessa sain pettyä pahasti kananlaadun suhteen. Kaupasta ostetusta valmiiksi pakatusta kanasta pystyit maistamaan kuinka stressaantuneena kana oli elämänsä kasvanut.... 👉🏽 Tämä sai meidät syömään kasvisruokaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin!Suomeen tultaessa odotin eniten pääseväni syömään itse tehtyä kanatortillaa sekä kanakastiketta riisin kera! Espanjassa eläimien kasvatuksessa on ymmärtääkseni täysin sallittua käyttää antibiootteja, joten ihastelin näitä Suomen paketissa näkyviä "Antibioottivapaa"-leimoja! IHANAA!


Olen sillä linjalla, että jos lihaa haluaa syödä, on kaikkien etu että liha on hyvin kasvatettu. Suomessa uskon tähän toimintamalliin enemmän kuin Espanjassa, sillä Espanjan lihasta pystyt jo miltei maistamaan antibiootit ja kanan stressaavan elinympäristön!Paluumuuttajana takaisin Suomeen


Virallisesti minua voisi kutsua "paluumuuttajaksi" kun Suomeen paluusta on vielä niin lyhyt aika. Toivottavasti pian koronarajoitukset hellittävät ja pääsisimme takaisin maailmalle!


Nyt kuitenkin seuraavaksi iso lasi vettä ääntä kohti ja ulos nauttimaan auringosta sekä Suomen luonnosta! Oulussa näyttää olevan jo 20 astetta lämpöä - kyllä kelpaa! ☀️Oletko sinä ollut Suomesta pois pitkän ajanjakson kerrallaan? Mitä sinä aloit kaipaamaan Suomesta? Kerro mulle Instagramissa suurimmat ikävyyden kohteesi, niin jatketaan juttelua!


Pääset profiilini klikkaamalla TÄTÄ tai etsimällä minut hakutoiminnolla @mirkahelander nimellä.


Jatketaan keskustelua Instagramissa! Ihanaa päivää sinulle!


Terkuin,


Mirka

2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page