top of page

Näin paljon yliopistossa opiskelu maksaa Kanadassa

Amerikan mantereella kaikki on isompaa, jopa koulumaksut. Tässä blogipostauksessa kerron sinulle paljonko opiskelu Kanadassa olisi maksanut, jos sen maksaisi itse omasta pussista.


Tällä hinnalla sinäkin voit lähteä opiskelemaan Kanadaan, vaikka heti!


Suoritan tällä hetkellä vaihto-opintojani etäopintoina kanadalaiseen yliopistoon. Miksi etänä? Lue täältä koko tarina siihen mitkä tekijät johtivat tähän tilanteeseen: Wellness tradenomin vaihto-opiskelun unelmat uusiksi - kiitos pandemia


Suoritan vaihto-opiskelun kouluni kautta, joten onneksi opiskelun kustannukset eivät mene omasta pussista, mutta on ollut mielenkiintoista seurata opiskelijatililleni tulevia laskuja ja muistutuksia erilaisista opiskelumaksuista.Kanadan yliopiston kurssien hinnat


Opiskelu ulkomailla, etenkin Amerikan mantereella, on huomattavasti kalliimpaa kuin Suomessa - luonnollisesti, mutta itse en ollut aiemmin törmännyt siihen kuinka paljon opiskelu ulkomailla oikeasti maksaa.


Vielä viime syksynä, kun olin valitsemassa vaihto-opiskeluun suoritettavaksi huikeat 5 kurssia, näytti tilini maksutilanne tältä:


5 kurssia maksaisi tarkalleen 8 885,70 CAD mikä on euroissa noin 6 400€.


Talven Winter Semester lukukausi kestää koulussani Tammikuu - Huhtikuu välisen ajan eli tämä summa koskee ainoastaan neljän kuukauden opiskelun hintaa. Jos kesällä tai syksyllä ottaa saman verran kursseja, pitää tämä maksu maksaa jopa kolme kertaa vuodessa.Tämän maksun lisäksi koulu vaatii, että vakuutukset ovat kunnossa (mikä on todella fiksua) ja sen myötä opiskelijan täytyy ottaa koulun oma kattava vakuutus, joka tietääkseni on noin 500 - 700€ per vuosi.


Tämä vakuutusmaksu olisi myös minun pitänyt maksaa vaihto-opintojen kuukausilta ja silloin maksu olisi ollut noin 300€. Tämän olisin voinut saada sumplittua pois oman vakuutusyhtiöni kattavalla matkavakuutuksella, mutta siltä selvittelyltä nyt vältyttiin, kun päädyin etäopintoihin.Kanadassa kokoaikaiseksi opiskelijaksi lasketaan 3 kurssia opiskelevat opiskelijat, koska kurssit ovat kattavampia kuin Suomessa, joten päätin vähentää yhden kurssin pois jotta suoritustahti ei olisi vaihdon aikana minulle liian kova ja kuormittava.


Kun vähensin suoritettavista kursseista yhden pois, jäljelle jäi 4 kurssia ja summa tippui hieman alaspäin:


Tuossa tilanteessa olin vielä menossa paikan päälle Cape Bretoniin opiskelemaan, mutta kun tein päätöksen vaihtaa opintoni onlineen, myös yksi kurssi lähti suoritettavien listalta pois, sillä sitä kurssia ei ollut online-versiona tarjolla lainkaan ja mitään vastaavanlaista kurssia en koulutustarjonnasta löytänyt.


Lopputuloksena olikin siis se, että suoritan vaihdossa nyt parhaillaan 3 kurssia ja sen loppusumma näyttää yhä edelleen opiskelijatililläni tältä:Tämä summa on euroina noin 3 700€. Jos suorittaisin myös kesällä 3 kurssia ja syksyllä myös, maksaisin koko vuodesta noin 11 100€ + vakuutusmaksu + asuntolamaksu.Asuntolamaksu (eli jos majoitut koululla) kustantaa koko vuodelta noin 1 600€ - 2 700€ riippuen millaisessa huoneessa majoitut. Asuntolamaksu sisältää muistaakseni yhden ruokailun päivän aikana.Aika paljon opiskeluun saa siis laittaa rahaa, jos meinaa itse kustantaa opiskelun ulkomailla MUTTA en sanoisi etteikö tämä olisi mahdoton vaihtoehto! Jokainen päättää mihin rahansa laittaa ja jos ulkomailla opiskelu on sun juttu - GO FOR IT! Ei muuta kuin rahaa säästöön ja Kanadaan opiskelemaan!Minä suoritan nyt nämä vaihto-opinnot etänä loppuun ja katsotaan opiskelenko vielä joskus ulkomailla yliopistossa tai muussa oppilaitoksessa, never say never!Millaisia ajatuksia nämä summat sinussa herättävät? Lähtisitkö opiskelemaan Amerikan mantereelle jos nämä summat olisi sinun omasta pussista maksettava?Jatketaan keskustelua Instagramissa 👉🏽 @mirkahelanderTerkuin,

Mirka2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page