top of page

Tulimme takaisin Suomeen!

Avaan tietokoneen aurinkoisena sunnuntaiaamuna kalustettuna vuokratussa kaksiossamme Oulun keskustan tuntumassa. Pakkasmittari näyttää -24 astetta kun astelen lämmitetylle parvekkeellemme ihailemaan nousevaa aurinkoa ja ohi kiitäviä autoja.


Mutta miten tässä näin kävi että pari viikkoa sitten aamukahvi juotiin Espanjan auringon alla +20 lämmössä ja nyt kahvi vaihtui inkivääriteehen -24 pakkasessa.


Kuva minusta ja Laikasta Malagan lentokentältä. Lensimme Laikkulin kanssa kahdestaan 3 ylipainoisen ruumalaukun ja käsimatkatavaralaukun kera takaisin Suomeen.Instagramissa paljastin Suomeen paluumme vasta kun olin kotiutunut uuteen Oulun asuntoomme. En puhunut muutosta lähes kenellekään mitään, ainoastaan vain lähimmäiset tiesivät muutosta. Halusin hoitaa muuttoprojektin rauhallisesti ja ikäänkuin "vähin äänin", koska lähdimme niin lyhyellä varoitusajalla, että muutossa oli todella paljon hoidettavia asoita joihin tuli keskittyä ennen Espanjasta pois lähtöä.Näitkö jo Instagramissa tämän Reelsin, jossa paljastin Suomeen paluumme? Pääset kurkkaamaan sen klikkaamalla TÄSTÄ


Syitä muutolle on monia, tässä niistä lyhyt listaus muuton järkevyyden perusteluksi:

  • Kevään Kanadan vaihdon siirtyminen syksylle

  • Poikaystävän opiskelupaikka puoleksi vuodeksi Oulussa

  • Minun opparin kirjoitusprojekti, joka vaatii kirjallisuutta (mitä saa ilmaiseksi Suomen kirjastoista)

  • Espanjan kolmas korona-aalto ja tiukat rajoitukset

  • Kaipuu Suomessa asuvien ystävien ja perheenjäsenten kanssa yhdessävietettyyn aikaan

  • Kaipuu suomalaista ruokaa kohtaan


Paluu takaisin Suomeen oli kaikista järkevin päätös, mitä tässä maailmantilanteessa voimme tehdä. Espanjassa asuminen koronan aikaan on saanut arvostamaan omaa vapautta!


Espanjassa erilaiset säännöt koronan suhteen muuttuivat kahden viikon välein, mikä aiheutti sen, ettei mitään voinut suunnitella tekevän lähitulevaisuudessa. Piti vain hyväksyä se tosiasia, että elämää voi suunnitella vain maksimissaan 14 vuorokautta eteenpäin.TE KYSYITTE, MINÄ VASTAAN!

Laitoin helmikuussa IG-storyyni kyselyboksin, jossa pyysin teitä kysymään kyssäreitä meidän Suomeen paluuseen liittyen ja sain paljon hyviä kysymyksiä, iso kiitos niistä!!


Seuraavaksi vastaan teiltä tulleisiin selkeiten eniten kysyttyihin kysymyksiin, joten LET'S GET INTO IT!
Muutitteko pidemmäksi aikaa Suomeen?

👉🏼 Tulimme Suomeen ainakin siksi aikaa ennen kuin lähdemme Kanadaan! Jos korona sallii, niin vaihtoni Kanadassa alkaa syksyllä, joten ainakin sinne asti olemme täällä! :)Oliko Espanjasta helppo lähteä?

👉🏼 Oli yllättävän helppoa lähteä! Ainoa mikä lähtemisessä oli haastavaa, oli koiralle lennon saaminen, mutta koska teen töitä ja opiskelen täysin etänä eli minne tahansa mun tietokone menee, sinne menee myös työt ja opinnot, joten niiden puolesta lähteminen oli helppoa!


Kahden viikon muutto oli täynnä tunteita! Toisinaan oli super energinen fiilis ja toisinaan otti päähän niin paljon että teki mieli heittää hanskat tiskiin!Tuntuiko Suomeen muuton jälkeen suomalaiset etäisimmiltä kuin aiemmin?

👉🏼 Hyvä kysymys! Suomessa on ainakin oman kokemukseni mukaan TODELLA korkea asiakaspalvelun laatu, joten minusta oli ihana tulla takaisin ja jutella esimerkiksi kaupan myyjien kanssa! (tätä tapahtui Espanjassa harvoin, sillä jos et handlaa espanjaa, et myöskään pääse juttelemaan helposti paikallisten kanssa, saatika saa aina 100% hyvää palvelua..)


👉🏼 Yksi asia kuitenkin minkä huomasin heti tänne tultua oli se, että hississä, sisäpihalla ja portaissa kun moikkasi naapureita, sai toisinaan oudoksuvia katseita! Suomessa ei siis ilmeisesti ainakaan kaikkialla moikkailla toisia ihmisiä yhtä paljon kuin Espanjassa, mutta aion silti jatkaa kanssa kulkijoiden moikkaamista katseista huolimatta! Saa sillä ainakin joillekin hyvän mielen välitettyä! :)Vaikuttiko Espanjan koronatilanne ja rajoitukset päätökseen muuttaa takaisin Suomeen?

👉🏼 Tavallaan kyllä ja tavallaan ei! Espanjan koronatilanne ei ollut pääsyy meidän muuttoon, mutta se on ehdottomasti osasyy! Koska koronasta johtuen ystävät ja perhe eivät pystyneet tulla meidän luokse vierailuille eikä me voitu tulla Suomeen, niin ikävä tietysti tämän myötä kasvoi!


👉🏼 Myös liikkuminen Espanjassa oli rajoitetumpaa, joka johti siihen että siellä asuessa ei ehtinyt käydä kaikkialla missä olisi toivonut ehtineensä käydä Espanjassa asumisen aikana!Minkälaisia tunteita paluu herätti, kun teillä oli tarkoituksena jatkaa Suomen sijaan Kanadaan?

👉🏼 Luulin että olisin jäänyt ikävöimään Espanjaa todella paljon lähdön jälkeen, mutta toisin kävi! Suomeen palatessa olin tosi kiitollinen siitä että saadaan nyt ennen Kanadaan lähtöä viettää laatuaikaa läheisten kanssa sekä pääsen tekemään opparia suomalaista kirjallisuutta ja kirjastoja hyödyntäen!


👉🏼 Kanadaan lähtö tulee kuitenkin toteutumaan tulevaisuudessa, joten vaihdon siirtymistä puolella vuodella eteenpäin en harmittele, vaan keskityn nyt nauttimaan täysin rinnoin Suomessa olosta!
Aiotteko muuttaa takaisin Espanjaan tai muualle ulkomaille?

👉🏼 Ehdottomasti aiomme muuttaa takaisin ulkomaille, mutta emme luultavasti muuta enää takaisin Espanjaan. Espanjaan haluamme palata vielä lomailun merkeissä, mutta en usko että sinne enää muutamme asumaan. Etsimme maailmasta edelleen sitä "omaa paikkaa", joten katsotaan mistä päin maailmaa se löytyy!


Ihana ystäväni tuli Helsingissä lentokentälle meitä vastaan ja auttoi meidät koneesta eteenpäin kaikkien kantamuksiemme kanssa! Iso kiitos Sinille kaikesta avusta! ❤️Miten Laika suhtautui lentämiseen?

👉🏼 Laika pääsi kokeilemaan lentämistä jo aiemmin viime vuonna ja silloin kaikki meni oikein hyvin plus Laikku sai myös lentovirkailijoilta kehuja kun oli ollut niin sievästi koko ajan! Lentäminen ei varmaan ole suurimmalle osalle koirista hauskaa puuhaa, mutta Laika on selvinnyt lennot hienosti ilman ongelmia ja jälleennäkemisen riemu on ollut lennon jälkeen suuri!

Lopuksi mainittakoon, että suoritin lähes koko muuton Laika apunani vain kahden viikon sisällä. Myin meidän koko perheen tavarat lähes 100 neliöisestä asunnosta ja pakkasin koko viimeisen yön kaikista tärkeimmät tavarat 3 ruumalaukkuun. Kaikki muut tavarat sai jäädä Espanjaan!


Tämä oli TODELLA iso operaatio suorittaa yksin kahdessa viikossa, mutta siitäkin selvittiin! 🔥


Kuvasin koko kahden viikon ajalta yksin ollessani muuton keskeltä videomateriaalia ja harkitsen kovasti YouTube-videon tekemistä!👉🏼 Kiinnostaisiko sinua katsoa YouTube-video kaikkine rehellisine tunteineen, iloineen ja suruineen, suuren muuttourakan keskeltä?


Videon päätähtinä toimii minä ja Laika, koska koko kaksi viikkoa olimme omaehtoisessa lockdownissa enkä liikkunut kotoani mihinkään paitsi kerran kauppaan ja Laikaa ulkoiluttamaan! (tämä saattoi olla vähäisten yöunien kanssa yksi syy sille miksi myös muutamat itkut tuli itkettyä muuttourakan aikana!)


Nämä kuvat on lähetetty ystävälle Snapchatissa heti kun jäin Laikan kanssa kahden kesken Espanjaan.


Jos haluat nähdä YouTube-videon tai tästä blogipostauksesta heräsi mieleesi kysymyksiä, niin laita mulle ihmeessä Instagramissa viestiä! Vastailen kyssäreihisi mielelläni sekä ilolla kuulisin jos haluaisit nähdä myös videon! ❤️


Pääset Instagramin profiiliini suoraan klikkaamalla TÄSTÄ


Jatketaan juttelua Instassa!Iso virtuaalihalaus Oulusta!


Terkuin,

Mirka ja Laika

2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page