top of page

Lentokone lähtee Kanadaan, me ei

Meidän pitäisi tällä hetkellä olla pakkaamassa Kanadaan lähtöä varten. Yksi meidän haaveista on ollut (ja on edelleen) päästä asumaan Kanadaan! Nähdä sen upeaakin upeampi luonto, mahtavat ihmiset sekä tutustua sen kulttuuriin.


indoor design

Kuva: PixabayKanada on Pohjoismaa (lue: varusteltu tietyiltä pohjoismaalaista muistuttavalla kulttuurilla ja asenteella), joten uskomme viihtyvämme siellä paremmin kuin Espanjassa. Espanja ei ole kulttuurinsa vuoksi meille se THE "loppusijoituskohde" eli emme voisi asua täällä koko loppuelämäämme. Kaipaamme jotain muuta!Alkuvuodesta 2020 saatiin ensimmäinen steppi lähemmäs tätä unelmaa, kun hain vaihto-opiskelupaikkaa & sain iloisen uutisen, että minut valittiin kaikkien hakijoiden joukosta ja pääsen Kanadaan yhdeksi lukukaudeksi vaihto-opiskelijaksi! Olin ihan PÄHKINÖINÄ! 🌰Muistan kun olin tuttuun tapaan Fuengirolan Ilunionissa tekemässä töitä ja avasin koulun sähköpostin ainakin tuhannetta kertaa kurkatakseni onko vaihdosta tullut uutisia… tällä kertaa se ei ollutkaan tyhjä, vaan siellä odotti tämä iloinen yllätys:

Ystäväni Pirjo istui viereisessä pöydässä ja tuli halaamaan itkevää ja samaan aikaan niin onnellista Mirkaa, joka melkein jätti vaihtohakemuksen lähettämättä, koska ajatteli ettei ole kuitenkaan "riittävän hyvä" vaihto-opiskelemaan ulkomailla. Lähetin kuitenkin hakemuksen ja TADAA se tuli positiivisena takaisin! 😭❤️


Sisällä tapahtui onnellisuusräjähdys, kun tajusin että olemme yhden askeleen lähempänä Kanada-unelmaamme sekä että saisin yhden lukukauden kansainvälisen kokemuksen ulkomailla opiskelusta. Aloin jo mielessäni suunnittelemaan seuraavaa kevättä 2021, jolloin olisin vaihdossa Kanadassa, verkostoituisin paikallisten kanssa ja etsisin itselleni harjoittelupaikan. Vaihdon loputtua jäisin suorittamaan työharjoittelut Kanadaan ja syksyllä 2021 valmistuisin ajallaan opinnoissani Wellness tradenomiksi.
BELIEVE IN YOURSELF AND YOUR DREAMS! 🔥

Ei mennyt kauaakaan positiivisten vaihtouutisten jälkeen, kun ensimmäiset uutiset koronasta rantautuivat Espanjaan. Tilanne ei silloin vielä vaikuttanut kovinkaan vakavalta, mutta vaihdoin mielipiteeni tilanteen vakavuudesta hyvin pian, kun Andalusian alueemme meni lockdowniin ja ulkonaliikkumiskielto astui voimaan.. Ensimmäiset pelot vaihdon peruuntumisesta tulivat mieleeni.


Lockdown alkoi maaliskuun puolivälissä ja poikkeustilanne ulkonaliikkumisen rajoituksineen kesti yli toukokuulle asti. Taisimme päästä lähelle tätä "uutta normaalia" vasta kesäkuun alussa.
Lähetin kavereille tämän snäpin Espanjan tilanteesta 13.03.2020


Kun korona jatkoi ja jatkoi leviämistään kohti kesää ja syksyn 2020 vaihtoja alettiin perumaan, aloin tekemään hiljaista hyväksyntää sen kanssa, että todennäköisesti emme ole joulukuussa lähdössä Kanadaan. Onneksi tein ajatustyötä jo etukäteen, koska pari viikkoa sitten sain tiedon, että vaihto kannattaa siirtää syksylle 2021.


LUOJAN KIITOS ehdin suorittaa vaihdon vielä syksyllä ennen valmistumista JOS korona vaan sen sallii! Nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn että syksyllä matkaamme koko perheen voimin kohti Kanadaa! 🤞


Viimeiset 8 kuukautta on ollut pelkkää odotusta. Odotusta koronan hiipumisen ja vaihtouutisten saamisen kanssa. Meidän koko elämä on ollut riippuvainen siitä lähdetäänkö me Kanadaan vai ei, sillä mitään muuta ei ole voinut suunnitella, sillä jos nyt olisikin tullut tieto että vaihto-opiskelu toteutuu, meillä olisi ollut reilu kuukausi aikaa muuttaa Espanjasta Kanadaan.


Nyt alkaa uusien suunnitelmien laatiminen

Nyt koska vaihto ei toteudukaan ja valmistun kuitenkin loppuvuonna 2021, seuraava askel on aloittaa opparin tekeminen ja tehdä oppari kevään sekä kesän aikana ennen vaihtoon menoa. Haluaisimme myös vaihtaa maisemaa, pois Fuengirolasta, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mistä sitä itsensä löytää lähitulevaisuudessa! ☀️


Se on kuitenkin varmaa, että se kohdataan mitä elämä tarjoaa! Lähdetään selvittämään mitä se on!


Onko tämä koronan vuosi 2020 vaikuttanut sun elämään perumalla jotain tämän vuoden suunnitelmia? Olis kiva kuulla sun kokemuksia tästä koronavuodesta!


Voit laittaa minulle Instagramissa viestiä painalla TÄSTÄ, niin jatketaan keskustelua! ❤️Lämpimin terkuin,

Mirka


2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page