top of page

Koronavuoden TOP 8

Vuosi 2020 oli kokonaiset 365 päivää täynnä tunteita!


Kun vuosi vaihtui vuodesta 2019 vuoteen 2020 käänsimme uuden sivun, jonka piti olla toivoa täynnä.

market of clay pots

Loppunut vuosi 2019 oli rankka, sillä jouduimme sanomaan hyvästit tärkeälle perheenjäsenelle.


Otimme kuitenkin elämän omiin käsimme, keräsimme tavaramme ja muutimme Espanjaan. Vuosi 2020 piti olla Espanjaan tutustumisen ja matkustamisen vuosi, mutta toisin kävi..


Kuten kaikki tiedämme, korona valtasi maapallomme maaliskuussa aiheuttaen lockdowneja ympäri maailman. Korona vei ihmishenkiä sekä työpaikkoja ja vaikeutti monien meidän elämää uskomattomilla tavoilla.


En kuitenkaan halua muistaa koko vuotta ainoastaan koronasta ja sen negatiivisista vaikutuksista, vaan tämä blogiteksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, hymyillen ja miettien kaikkia niitä kivoja asioita mitä vuonna 2020 tapahtui!


1. Perheemme kasvoi yhdellä.


Yksi viime vuoden tärkeimpiä asioita oli perheemme kasvaminen. Pelastimme Laikan rescuetarhan tulvan keskeltä, sillä Fuengirolassa oli satanut jo yli viikon putkeen ja rescuetarha sijaitsi vuoren alla, mikä merkitsi sitä että kaikki vesi valui vuorilta kohti tarhaa..


“Adoptoimalla koiran et muuta koko maailmaa, mutta voit olla varma siiitä, että muutat koiran koko maailman!”Tarha piti tuona tammikuisena viikkona tyhjentää koirista täysin, sillä koirat olisivat tulvan vuoksi hukkuneet häkkeihinsä. Kirjoitimme adoptiopaperit ja haimme Laikan kotiimme lämpöön ja turvaan. Laika oli heinäkuussa 2019 pelastettu rescuetarhalle paikalliselta tappotarhalta, jossa koirien kohtalo ei aina ole yhtä onnellinen kuin rescuetarhoilla..


Olen kirjoittanut Laikan tarinasta tappotarhalta uuteen elämään oman blogikirjoituksen, jonka pääset lukemaan painamalla TÄSTÄ tai lukemalla ensin kirjoituksen loppuun ja painamalla sitten linkkiä kirjoituksen lopussa! :)2. Lockdown ja ulkonaliikkumiskielto

Vaikka koronakevät oli erittäin tunteikasta aikaa, jää lockdownin aika muistoihin ikuisesti. Espanjassa olimme lockdownissa ja ulkonaliikkumiskiellon vallassa melkein kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen ulkonaliikkumista rajoitettiin niin, että tiettyinä kellonaikoina sai tietyt ikäryhmät liikkua ulkona.


Nämä kellonajat jaoteltiin ikäryhmittäin näin:

  • 14-70 vuotiaat klo 6-10 ja 20-23

  • yli 70- vuotiaat 10-12 ja 19-20

  • alle 14 vuotiaat klo 12-19


Ulos ei siis siis ollut ulkonaliikkumiskiellon aikana asiaa kuin pakollisissa asioissa, joihin laskettiin mm. koiran ulkoilutus ja kaupassa käynti. Minkäänlaista vapaa-ajan ulkona liikkumista ei sallittu. Ulkonaliikkumiskiellon aikana saikin kotona rauhassa keskittyä opiskeluun, kun minnekään ei voinut mennä! Opetettiin myös Laikalle temppuja, kuten antamaan molemmat tassut erikseen sekä menemään maahan - hyödyllistä lockdownin käyttöä kun kaikki oppi jotain uutta!


Hauskin muisto tähän liittyen liittyy nimenomaan tuohon ikäryhmien ulkona liikkumiseen. Silloin kun tuo määräys astui voimaan, aukesivat myös ravintolat. Ulkona saikin liikkua tuona aikana vain jos olit menossa oluelle, mutta lenkille ei saanut lähteä! Pieni porsaanreikä oli siis säännöissä :DHuhut kertovat, että jos olit urheiluvaatteissa ulkona, sait sakot, mutta jos olit farkuilla ja sanoit olevasi menemässä oluelle, niin säästyit sakolta. Uskokoot ken haluaa mutta tätä määräystä naureskeltiin pitkät tovit koronakeväänä.


Päivitin koronan aikana instagramin storyyn Espanjan koronarajoituksia ja ajatuksiani niistä, löydät minut instagramista nimimerkillä @mirkahelander ja koronahöpöttelyt löydät profiilini highlighteista "CORONA"-palluraa klikkaamalla!
3. Unohtumattomat kauppareissut


Nämä reissut oli kyllä unohtumattomia, huhhuh.. Edelleen kun näen poliisin, säpsähdän ja mietin miten sanon että olen menossa kauppaan ja sieltä suoraan kotiin!

Pelkäsin poliisin pysäyttävän mut ulkona liikkuessa, joten pidin rinnassa action-kameraa kuvaamassa todistusaineistoa ja puhelimessani oli valmiina auki poikaystäväni kirjoittamat selitykset espanjaksi, jotka sanoisin poliisille”


Koronan aikaan kaupassa käynti rajoitettiin vain yhden henkilön suoritettavaksi. Ulkona ei saanut liikkua kuin yksin ja kauppaan sai mennä asioimaan vain yksin, joten kävin meidän perheen kauppaostokset kilometrin päässä yksin, kävellen ylämäkiä ja alamäkiä hakien aina kahden viikon ruoat kerralla.


Kannoin kaupasta monet kilot marjoja, raejuustoa, lihoja ja niin edelleen. Ensimmäisen kauppareissun koronan aikaan kävin ystävältäni lainassa olleella pyörällä ja kuvasin action kameralla KOKO kauppareissun, koska pelkäsin poliisien pysäyttävän minut ja syyttävän minua espanjaksi etten saisi olla ulkona..


Pelkäsin että he antavat mulle sakot enkä pysty puolustamaan itseäni kun en puhu espanjaa kuin small talkin verran. Espanjaa puhuva poikaystäväni kirjoitti minulle kauppareissulle lauseita espanjaksi jotka voisin sanoa poliisille jos he pysäyttäisivät minut kesken reissun. :D Niiden turvin lähksin aina kauppaan jännittäen poliisien pysäyttämistä.


Kuten mainitsinkin, kuvasin yhden kauppareissun kokonaan kamerallani ja julkaisin tämän myös YouTubeen! Pääset kierrokselle Los Bolichesin Mercadonaan keskellä koronapandemiaa klikkaamalla TÄSTÄ.
4. Taputukset parvekkeelta

Espanjassa kaikki kynnelle kykenevät kokoontuivat Lockdownin aikana parvekkeilleen ja ikkunoilleen taputtamaan iltaisin kello 20. Tämä toi ainakin meidän perheeseen rytmiä ja toivoa tulevasta. Koko naapurusto kokoontui yhteen joka ilta soittamaan musiikkia, taputtamaan ja tanssimaan. Joskus jopa poliisit tulivat pillit huutaen paikalle osoittamaan kiitoksensa meille kotona pysyville. Olin kamerani kanssa oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sain videolle kun 12 poliisiautoa ja 3 paloautoa ajoivat korttelimme ohitse pillit huutaen. Pääset katsomaan tapahtuman TÄSTÄ.

5. Kotitreenit ja tanssiminen


Koronan kotona olosta inspiroituneena innostuin jälleen tekemään kotitreenejä sekä tanssimaan kotona LesMillsin tuntien tahtiin. Löysin intohimon tanssiin uudelleen ja osallistuin syksyllä Salsan alkeisiin ja päätin, että tänä vuonna 2021 tanssin enemmän ja osallistun koronan sallimissa rajoissa tanssitunneille!


Muistathan säkin tehdä päivittäin asioita, jotka saa sut hymyilemään ja tuntemään iloa sisimmässäsi? <3
6. Suomen loma


Heinäkuussa matkustimme kuukaudeksi Suomeen, josta ensimmäiset 14 päivää vietimme karanteenissa. Tulimme Suomeen tuomaan ylimääräiset tavarat talteen lapsuuden kotiini sekä moikkaamaan perhettä ja läheisiä, sillä joulukuussa meidän oli tarkoituksena muuttaa Kanadaan.


Korona kuitenkin siirsi muuton ainakin vuodella eteenpäin, mutta pääsimmepä kuitenkin nauttimaan Suomen lomasta, kesästä ja ystävistä! Parasta oli nähdä kuinka espanjalainen koiramme nautti Suomen luonnosta ja joessa sekä järvessä uinnista! (Alla kuvakollaassina iloiset hetket Oulun rannalta)Ehkä tulevaisuudessa pääsemme myös näkemään mitä Laika tykkää lumesta ja pakkasesta! Espanjassa asuneena Laika on kokenut kylmimmillään vain noin 10 asteen lämpötilan, joten -20 voi tuntua erittäin kylmältä!7. Espanjan +40 helteet


En ole eläessäni kokenut niin kuumaa kuumuutta kuin tänä kesänä Espanjassa!


Poikaystäväni on asunut Brasiliassa, joten hän osasi sopeutua koviin helteisiin, mutta itselleni tällaiset lämpötilat tulivat ihan yllätyksenä! Sää oli kuuman kostea koko kesän ajan ja me nukuimme kesän 2 kuuminta kuukautta olohuoneen lattialla, koska olohuoneessa sijaitsi asuntomme ainoa ilmalämpöpumppu, joka puhalsi kylmää ilmaa yötäpäivää.

(tämä yötäpäivää päällä pitäminen näkyi myös sähkölaskuissa huimasti kasvaneena summana........ kiitos Espanjan korkean sähkön hinnan :D)


Tässä kuvassa pidin IG-liveä yhdessä ystäväni Sanna-Maijan kanssa +40 helteellä meidän olohuoneessa, jossa näkyy myös meidän sänky, jonka olemme tuoneet olohuoneeseen ruokapöydän paikalle.

Lasinen olohuoneen ruokapöytämme vietti koko kuuman ajanjakson vierashuoneen sängyllä ja söimme ruokamme koko kesän sohvapöydältä. Hauskoja muistoja!8. Aloitin viimeisen vuoden Wellness tradenomin opinnot


OPINNOT ETENEE KORONASTA HUOLIMATTA! JIHUU!


Syksy sisälsi viimeiset 5 pakollista kurssia, joten syksy meni kovan opiskelun äärellä. Keväästä puhumattakaan mutta se aikakausi vietettiin lockdownissa kotona, joten silloin tuli ainakin opiskelut hoidettua ajallaan kun muita menoja ei ollut!


Nyt kuitenkin pakolliset opinnot on onnistuneesti purkissa ja on aika omistaa vuosi 2021 opinnäytetyölle!
Millainen sun vuosi 2020 oli? Jäihän vuodesta myös jotain positiivista käteen?


Haluatko jakaa ajatuksiasi koronavuodesta kanssani? Laita mulle Instagramissa viestiä niin jutustellaan! Pääset profiilini klikkaamalla TÄTÄ tai etsimällä minut hakutoiminnolla @mirkahelander nimellä.


Jatketaan keskustelua Instagramsissa! Ihanaa päivää sinulle!

Terkuin,

MirkaPIKALINKIT POSTAUKSISSA MAINITTUIHIN VIDEOIHIN JA KIRJOITUKSIIN:

Laikan tarina: klikkaa tästä

Kauppareissulla keskellä koronapandemiaa: klikkaa tästä

Video poliisisaattueesta: klikkaa tästä

2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page