top of page

Ahdistuksen kautta yrittäjäksi

Tarina siitä, kuinka minusta tuli vastoinkäymisten kautta nuori yrittäjä.Moni yrittäjä sanoo ettei koskaan ajatellut lähtevänsä yrittäjäksi - näin minäkin ajattelin! Ei yrittäjyyden ja yrittäjänä olemisen pitänyt olla lainkaan mun juttu, vaan minun piti rakastaa turvallista ja tasaista palkkatyötä kahdeksasta neljään.


Tämä ajattelumalli ei kuitenkaan pitänyt aivan paikkansa..Heräsin elämäntilanteeseeni syksyllä 2017, kun ahdistus ja paniikkikohtaukset pakottivat minut pysähtymään oman elämäni ja tärkeiden kysymysten äärelle.


Olenko onnellinen? Teenkö asioita joista nautin? Jouduin vastaamaan molempiin valitettavasti kieltävästi.


Huomasin olevani elämäntilanteessa, josta en nauttinut lainkaan. Olin irtisanoutunut kokoaikaisesta toimistotyöstä, mikään Suomen kaupunki ei houkuttanut mua enkä ollut löytänyt mua kiinnostavaa koulutusta opintopolun tarjonnasta. Tämä herääminen tapahtui vielä Suomen pimeimpänä aikana, joten alakuloisuus ja ahdistuneisuus oli taattu.


Kaikki alkoi tulevaisuuden suunnittelusta


Innostuin yrittäjyydestä alkuvuonna 2018, kun aloimme poikaystäväni kanssa suunnittelemaan tulevaisuutta. Hän sai silmäni avattua siitä, että koko maailma on avoin ja voisin mennä minne vaan!Silloin tartuin tuumasta toimeen ja aloin etsimään mahdollisuuksia missä voisin oppia yrittäjyydestä. Vuoden 2018 alussa tiesin juuri ja juuri mikä arvonlisävero on, joten apua ja tietotaitoa todellakin tarvittiin!Löysin hyvinvointialan yrittäjyyskoulutuksen ja suoritin sen saman kevään aikana. Ilokseni kurkkasin myös opintopolun korkeakouluhaun viimeisenä päivänä ja löysin itselleni jatkokoulutuksen: Wellness tradenomi - linjan ja vieläpä monimuotototeutuksella, mikä mahdollisti sen, että pystyn opiskelemaan mistä päin Suomea ja maailmaa tahansa!Voit lukea lisää Savonian ammattikorkeakoulun Wellness tradenomin opinnoista TÄÄLTÄ tai voit katsoa tekemäni YouTube-videon, jossa esittelen koulutuksen sisällön TÄÄLTÄ.
Pääsin kouluun mukaan ensimmäisellä yrityksellä ja opinot alkoivat yritystoiminnan kurssilla. Yrittäjäkärpänen pääsi pistämään ja näin pistin heti töppöstä toisen eteen ja perustin yritykseni lokakuussa 2018. Huomasin kuinka paljon ihmiset istuvat päivänsä aikana (ja kuinka paljon minä istuin pääsykokeisiin lukiessa... niin paljon ja niin huonossa ryhdissä että emännänkyhmy kasvoi niskaan ja vaivasi puolen vuoden ajan...)


Inspiroiduin omasta kokemuksestani sekä paikallaolon tauottamisesta ja tein siitä yritykseni mission - ehkäistä istumisen haittavaikutuksia. Tällä tiellä ollaan edelleen!
Yrittäjäkärpänen iski ja elämä alkoi taas rullaamaan!


Keväällä 2018 lyötiin poikaystävän kanssa lukkoon se, että syksyllä 2019 lähdetään ulkomaille ja päädyttiin Espanjan Aurinkorannikkoon. Koronatilanteen (ja muiden tekijöiden myötä) palasimme kuitenkin takaisin Suomeen ja jatkan yritystoimintaani täältä. Tarkoituksenani on kuitenkin työllistää itseni digiyrittäjänä myös tulevaisuudessa, jotta työt kulkevat mukanani minne tahansa menenkin!


(Lue lisää paluustamme Suomeen täältä: Tulimme takaisin Suomeen )Digiyrittäjyys antaa minulle vapauden elää omannäköistäni elämää ja mennä juuri sinne minne sydän milloinkin ohjaa mennä, eikä mikään pakota minua pysymään paikallaan! 💛 (paitsi koronatilanne tällä hetkellä..)


Sydämeni hamuaa uusia seikkailuja maailmalta - digiyrittäjyys antaa minulle mahdollisuuden työskennellä mistä vain, milloin vain!

Oman yritystoiminnan pyörittäminen on antanut minulle todella paljon!


Nyt ymmärrän mitä "yrittäjähenkisyys" tarkoittaa. 👉🏽 Se tarkoittaa tätä jäätävää uusien ideoiden pomppimista päässä, valtavaa määrää uuden oppimista sekä turhautumista mutta siitäkin selviämistä ja ennen kaikkea rohkeutta toteuttaa hullultakin tuntuvia ideoita!En olisi tässä ilman ahdistusta - kiitos!


Paljon on tapahtunut viime vuosien aikana ja olen todella kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! - Ilman ahdistusta en olisi löytänyt omaa juttuani. Se haastoi pysähtymään omien ajatusten sekä tunteiden äärelle ja sai mut tajuamaan että en ole elämässäni sellaisessa pisteessä jossa haluaisin olla!Sain osallistua Iida Soinisen Vapauta supervoimasi - podcastiin, jossa jaoin myös osan yrittäjän tarinaani sekä puhuimme jaksossa työpäivien tärkeydestä


Ennen kaikkea opit jaksosta nämä:

  • Miksi sinunkin kannattaa pitää huolta päivän tauoistasi (ja miksi työpäivän tauot ovat jopa kuntosalilla käymistä tärkeämpiä)

  • Mikä on paras työskentelyasento työpäivän aikana

  • Salaisen aseen työpäivän tehokkuuteenPääset kuuntelemaan podcast-jakson klikkaamalla kuvaa tai klikkaamalla TÄSTÄ.Kuten sanottu, olen kiitollinen kokemuksista jotka jouduin ja pääsin kokemaan, sillä ilman niitä en olisi tässä pisteessä!


Jos haluat jakaa oman tarinasi mikä on johtanut sinut tähän pisteeseen missä olet tällä hetkellä, laita minulle viestiä Instagramissa @mirkahelander niin jatketaan keskustelua! 💛


👉🏽 Verkostoidun mielelläni myös LinkedInin puolella! Pääset verkostoitumaan kanssani tästä.Toivotan sinulle ihanaa päivänjatkoa ja tsemppiä tuleviin suunnitelmiisi!


Muista että pystyt mihin vaan!


Terkuin,

Mirka

2F3A3091_edited_edited_edited_edited.jpg

Moikka! Mahtavaa että olet lukemassa kirjoitustani!

Olen Mirka Helander, nuori digiyrittäjä Oulusta sekä tämän Mirkan maailma- blogin kirjoittaja. Asun tällä hetkellä Espanjan Aurinkorannikolla ja tammikuussa 2022 aloitan vaihto-opiskelun Kanadassa yliopistossa.

Jos haluat lukea minusta tarkemmin, paina alla olevaa nappia, niin näemme uudelleen "Kuka olen"-sivulla! 

Kurkkaa myös Instagramini:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page